fbpx

Syv ud af ti mestre dropper offentlige udbud

Der er alt for meget bøvl forbundet med at afgive tilbud på opgaver i kommuner, regioner og stat. Det vurderer syv ud af ti håndværksmestre ifølge en ny undersøgelse. Læs her, hvordan du som murer bliver optimalt rustet til at byde ind på de offentlige opgaver.

I en ny undersøgelse fra Dansk Byggeri svarer syv ud af ti håndværkstre nej til spørgsmålet, om de jævnligt afgiver tilbud på offentlige opgaver. Undersøgelsen er lavet blandt firmaer med højst ti ansatte i perioden 19. maj til 3. juni sidste år og baserer sig på svar fra 128 firmaer. 

Udbudsmateriale mangler detaljer
Årsagen til, at firmaerne styrer uden om de offentlige udbud, vurderes ifølge undersøgelsen til at være dårligt udbudsmateriale. Mere end halvdelen af firmaerne svarer, at udbudsmaterialet ikke er detaljeret nok. Derudover mener over halvdelen også, at kvaliteten af udbudsprocessen er dårlig eller meget dårlig, mens færre end hvert fjerde firma synes, at processen er god.

Andre udfordringer, som firmaerne oplever i forbindelse med udbud, er bl.a., at det er for bøvlet, at der ændres for meget i udbuddene undervejs, samt at det tager for lang tid at afgive tilbud.

Krav til at byde ind på offentlige opgaver
Når du som murermester skal afgive tilbud på opgaver for kommuner, regioner eller staten, kan du øge chancen for at lande ordren ved at sætte dig godt ind i udbudsreglerne fra starten.

Dit firma skal grundlæggende kunne bevise to ting over for den offentlige udbyder: For det første, at I er i stand til at løfte opgaven. Her skal firmaet opfylde en række udvælgelseskriterier. For det andet skal I kunne bevise, at I er i stand til at løse opgaven bedre og/eller billigere end konkurrenterne. Det afgøres af de såkaldte tildelingskriterier. 

På udbudsportalen finder du en komplet gennemgang af reglerne samt vejledning, der trin for trin viser dig, hvordan du skruer dit tilbud sammen, så de opfylder kravene. Her findes også film og andre guides til, hvad du kan gøre for at styrke dit firmas chancer for at lande opgaven: http://tilbud.udbudsportalen.dk/

Brug FlisePartneren til at styrke firmaprofilen 
Uanset om dit murerfirma udfører opgaver for private eller offentlige bygherrer, kan du skærpe jeres profil med specialiseret opkvalificering inden for aktuelle emner som fx storformatfliser, vådrum, altanbyggeri eller radonsikring. Som FlisePartner kan du vælge mellem 10 forskellige certifikater og på den måde opbygge en profil, der giver konkurrenterne baghjul. 

Læs fx her, hvordan FlisePartneren kan bidrage til at skaffe flere tilfredse kunder:
http://www.flisepartneren.dk/rets-murer-2016

Læs også om Bygningsguiden, der styrker dine rådgivningsmuligheder:
http://www.flisepartneren.dk/ny-guide

 

X
X