Nyheder fra
byggebranchen
Ny guide gør din rådgivning nemmere

Ny guide gør din rådgivning nemmere

Med Bygningsguiden fra Energistyrelsen kan du let målrette din rådgivning af kunderne, så de får nemmere ved at se renoveringsmulighederne i boligen. På den måde får I en god dialog fra starten, og du øger chancen for flere opgaver. 

Der er ofte stor forskel på de muligheder, som en boligejer har for at energiforbedre sin bolig i forbindelse med en renovering. Her kan du som murer med fordel tage udgangspunkt i den nye bygningsguide fra Energistyrelsen. Den samler den tilgængelige viden om renovering, energibesparelser m.m. under hver enkelt dansk hustype.

Du kan derfor hurtigt slå din kundes hustype op på Bygningsguiden.dk og se, hvilke tiltag der vil være mest oplagte for kunden at få udført – uanset om huset er en ældre murermestervilla eller et moderne rækkehus. Bygningsguiden giver dig nemlig hurtigt overblik over de 15 mest almindelige hustyper i Danmark.

Mulighed for konstruktiv dialog med kunden
Ifølge Håndværksrådet giver det store fordele i rådgivningssituationen, når du står ude hos kunden. Energipolitisk konsulent Henrik Lilja fra Håndværksrådet udtaler i den forbindelse:

- Vi satser på, at Bygningsguiden vil blive brugt af mange håndværkere til at rådgive kunden om oplagte vedligeholdelses- eller forbedringstiltag, der kan forlænge husets levetid, øge salgsværdien eller bidrage til en lavere energiregning.

Du kan bl.a. bruge Bygningsguiden, når din kunde vil vide mere om bestemte energiløsninger eller efterspørger andre muligheder. Her kan du henvise til guiden, hvor kunden kan læse mere og finde den viden, som understøtter hans eller hendes behov.

Bygningsguiden informerer ikke kun om vedligeholdelse og forbedringer for tag, ydervægge, vinduer og døre, fundament, kælder, varme, varmt vand og ventilation. Den rummer også den seneste aktuelle viden om klimasikring, bæredygtig renovering, arkitektur, konstruktioner, installationer, indeklima, energiforbrug osv.

- Derfor er det oplagt at orientere sig i Bygningsguiden, så snart man ved, hvilken hustype man skal ud til. Det giver mulighed for konstruktiv dialog med kunden – og man kan henvise kunden til, hvor han/hun kan læse mere om relevante løsninger, siger Henrik Lilja.

Du finder Bygningsguiden fra Energistyrelsen her: http://sparenergi.dk/forbruger/vaerktoejer/bygningsguiden

FlisePartneren styrker din kunderådgivning
Som FlisePartner har du adgang til en lang række certificeringer og specialiseringsmuligheder, som du kan bruge aktivt til at styrke din rådgivning af kunderne. Eksempelvis får du med et vådrumscertifikat papir på, at du er opdateret på de seneste og mest effektive kvalitetsløsninger til opbygning af badeværelser og andre vådrum.

En anden mulighed er radonsikring, som du kan læse mere om her: http://www.flisepartneren.dk/optrk-til-radonfyldt-efterr

Læs også om de nye byggefilm, der viser dig klassiske murerteknikker: http://www.flisepartneren.dk/gammelt-murerhndvrk       

1 kommentar(er)

Klik her for at skrive en kommentar til artiklen

Skrevet af