fbpx

Deleøkonomi kan styrke murerfirmaet

Ifølge Håndværksrådet kan der være konkurrencefordele for firmaer, der deles om brugen af og udgifterne til maskiner, materiel og specialværktøjer. En ny analyse viser imidlertid, at kun 6 pct. indtil videre har prøvet det i praksis.  

Håndværksrådet har i en ny undersøgelse spurgt 400 virksomhedschefer i byggesektoren om deleøkonomi, hvor flere firmaer f.eks. går sammen om at investere i materiel og maskiner, som de så kan bruge på skift.

Mens en fjerdel var positivt stemt over for princippet, svarede kun 6 pct., at de havde erfaringer med det. Derudover svarede hele 88 pct., at de i fremtiden godt kunne forestille sig at dele deres ressourcer og udgifter med andre. 

Stort potentiale i byggeriet

– Det viser, at potentialet er stort. Der vil være fordele for bygge- og anlægsbranchen ved at dele både maskiner, materiel og specialværktøj med andre. Et byggefirma kan f.eks. have en skurvogn, som de kun bruger halvdelen af tiden. Ved at dele den med et andet firma kan de reducere deres omkostninger.

Det fortæller Lars Magnus Christensen, der er cheføkonom i Håndværksrådet og ansvarlig for rådets analyser. Han fortsætter:

– Det kan være marginalerne, der afgør, om man vinder en opgave eller ej. Kan man skære i omkostningerne, bliver man skarpere på prisen, og så er chancerne bedre.

Du kan læse alle tallene fra Håndværksrådet her:

https://hvr.dk/Files/NW/PDF/Analyser/Banken/Deleoekonomi-i-byggebranchen.pdf

Læs også om Bygningsguiden, der styrker dine muligheder for at rådgive kunderne:

http://www.flisepartneren.dk/ny-guide

Brug dine certificeringsmuligheder

Som FlisePartner kan du specialisere og opgradere firmaet inden for en lang række aktuelle faglige emner – fra radonsikring over vådrum til storformatfliser. Samtidig bliver du en del af et landsdækkende netværk af andre FlisePartnere, som du kan udveksle erfaringer og sparre med omkring f.eks. omkostningsreduktion i det daglige.

Du kan også læse her, hvordan du som murermester øger chancen for at lande opgaver for det offentlige:

http://www.flisepartneren.dk/mestre-dropper-offentlige-udbud 

 

X
X