fbpx

Slut med arbejdspladsbrugsanvisninger

Pr. 1. juli 2019 bliver papirmappen en smule lettere, for da er det slut med krav om skriftlige arbejdspladsbrugsanvisninger for farlige stoffer og materialer i dit murerfirma. I stedet vil Arbejdstilsynet bl.a. fokusere på, om der sker tilstrækkelig oplæring og instruktion af medarbejderne.

De skriftlige arbejdspladsbrugsanvisninger for farlige stoffer og materialer i firmaet kan snart være fortid. I hvert fald har Arbejdstilsynet besluttet at ophæve kravet om skriftlige anvisninger pr. 1. juli 2019. Som udgangspunkt vil det betyde mindre papirarbejde for dit murerfirma – og dermed mere tid til at fokusere på arbejdet og udviklingen af din forretning.

Øget fokus på kemisk risikovurdering

Ifølge Arbejdstilsynet vil kravet om skriftlige arbejdspladsbrugsanvisninger blive erstattet af mere fokus på den kemiske risikovurdering i forbindelse med APV-arbejdet:

– Når kravet om skriftlige arbejdspladsbrugsanvisninger bliver ophævet, vil der i stedet blive sat øget fokus på den kemiske risikovurdering, som arbejdspladserne skal lave. Den kemiske risikovurdering er en række ekstra forhold, der skal inddrages i APV-arbejdet, når der er farlig kemi på arbejdspladsen, skriver tilsynet på sin hjemmeside.

Derudover vil Arbejdstilsynet fremover se mere på, om der er tilstrækkelig oplæring og instruktion af de ansatte i murerfirmaet, når det gælder de farlige stoffer og materialer i arbejdsmiljøet. Her viser erfaringen nemlig, at mange farlige situationer kunne være undgået, hvis medarbejderen var blevet bedre instrueret i arbejdsopgaven.

Læs mere om den nye beslutning på hjemmesiden for Arbejdsmiljø i Danmark. Husk også, at Arbejdstilsynet har fået ny hjemmeside.

Brug dit netværk til at løfte arbejdsmiljøet

Som FlisePartner har du masser af muligheder for at styrke arbejdsmiljøet i dit murerfirma, da du kan trække på et landsdækkende professionelt netværk af murerfirmaer.

Det betyder, at du fx kan diskutere arbejdsmiljø, dele erfaringer og hente ny inspiration til, hvordan I kan gøre tingene bedre. Så får du nemmere ved at arbejde målrettet med arbejdsmiljøet og kan lettere holde dig på forkant med udviklingen.

Læs også om, hvordan du kan undgå støvgener på byggepladsen.

X
X