fbpx

Så skal der lås på døren til baderummet

3F, Dansk Byggeri og beskæftigelsesministeren er blevet enige om, at skurvogne fra 2021 skal have mindst ét baderum med dør, der kan låses. Forslaget indebærer også krav om køleskab og tørreskab i nye skurvogne.

Det skal være slut med stå til frit skue for alle i sjakket i sit Adams- eller Eva-kostume, når man som håndværker klæder om eller tager bad i skurvognen. 3F, Dansk Byggeri og beskæftigelsesministeren er således blevet enige om et nyt forslag til indretningen af nye skurvogne, der fremstilles og tages i brug efter 1. januar 2021.

Forslaget betyder, at nye skurvogne fra 2021 skal udstyres med en dør ind til baderummet med lås, så man kan tage bad og klæde om bag en aflåst dør. Samtidig foreslås det, at nye skurvogne skal udstyres med køle- og tørreskabe.

De nye regler kommer efter, at murersvenden Mette Schack Dahlmann har gjort opmærksom på, at mange skurvogne mangler en dør, man kan låse, når man klæder om eller hopper under bruseren.

3F og Dansk Byggeri foreslår ministeren, at reglerne træder i kraft fra 2021, så branchen har tid til at omstille sig til de nye krav. Derudover vil parterne i fællesskab gøre opmærksom på, hvordan omklædning og bad kan organiseres i gamle skurvogne.

Alle skal uforstyrret kunne klæde om og tage bad

– Vi er glade for, at ministeren bad Dansk Byggeri og 3F om at gå sammen og finde en løsning på, hvordan omklædnings- og badeforholdene i skurvognene kan indrettes anderledes i fremtiden, siger direktør Peter Stenholm i Dansk Byggeri og fortsætter:

– Vi er meget tilfredse med, at det – i et godt og konstruktivt samarbejde med producenterne – er lykkedes for os i enighed at aflevere et forslag til ministeren, der sikrer, at alle fremover uforstyrret kan klæde om og tage bad i skurvognen.

Han suppleres af formand for 3F Byggegruppen, Kim Lind Larsen, der siger:

– Vi er rigtig glade for, at vi i fællesskab er kommet frem til en god og konstruktiv løsning på den udfordring, der lå i bade- og toiletforholdene for vores kvindelige bygningsarbejdere. I en tid, hvor vi gerne vil have flere til at tage en faglig uddannelse – ikke mindst flere kvinder – er det vigtigt, at vi sammen har fokus på udfordringer og muligheder. Det her var én af dem. Så vi er glade for, at vi sammen med ministeren fik fundet en løsning.

Der er også kommet nye krav til indregistreringen af din varebil og i den forbindelse er der også en række råd omkring varebilen for at undgå indbrud.

X
X