fbpx

Nye krav til registrering af din varebil

Nye regler for varebiler kan betyde, at du risikerer en bøde, hvis din varebil ikke er registreret rigtigt i Motorregistret. Det skyldes, at der pr. 1. juli 2019 indføres nye krav til vognmænd og chauffører – men du kan som murer risikere at ryge i fælden, hvis du ikke er opmærksom.

Fra 1. juli 2019 skal vognmænd og chauffører, der udfører godskørsel for fremmed regning, opfylde nye uddannelseskrav. Det har faktisk også konsekvenser for dig, som er murer – hvis du vel at mærke har en varebil på mellem 2000 kg og 3500 kg.

De nye regler betyder nemlig, at du skal sørge for at registrere din varebil til firmakørsel hos Motorregistret inden 1. juli 2019. Ellers risikerer du at blive mødt af de samme uddannelseskrav med risiko for en bøde, som hvis du var vognmand eller chauffør, der mod betaling fragter gods rundt for andre.

Kører du godskørsel eller almindelig firmakørsel?

– Hvis ikke varebilen er registreret hos Motorstyrelsen senest 1. juli 2019, vil kørsel i varebilen blive betragtet som godskørsel for fremmed regning. Det kræver en særlig tilladelse samt uddannelsesbevis. Overtrædelse kan medføre bøde og inddragelse af nummerplader, skriver Dansk Byggeri.

Hos SMVdanmark understreger man, at de nye regler skal det nemmere at skelne mellem varebiler til godskørsel og varebiler, som benyttes af eksempelvis byggefirmaer:

– De nye regler skal gøre det lettere at adskille varebiler, der bruges til godskørsel fra varebiler, der bruges til almindelig firmakørsel, hvor en tømrer, murer eller maler kører med materialer eller værktøj til arbejdets udførelse.

Sådan registrerer du din varebil

1. Start med at gå til motorregister.skat.dk og log på med NemID.

2. Derefter vælger du ‘Registrering’ og så ‘Rediger tilladelse’.

3. Så indtaster du varebilens registrerings- eller stelnummer.

4. Under ‘Dispensationer og tilladelser’ tilføjer du ‘Firmakørsel’.

5. Til slut godkender du registreringen og bestiller en ny registreringsattest.

Du kan læse meget mere om de nye krav.

Fik du læst om tyverisikring af din varebil? Du kan stadig nå det.

X
X