Undgå hackerangreb i håndværkerfirmaet
IT-sikkerhed udgør et problem i 39 procent af Danmarks små og mellemstore virksomheder, viser en ny rapport. Hvordan ser det ud i dit murerfirma? Læs her, hvad Erhvervsstyrelsen anbefaler, at du gør for at styrke firmaet bedst muligt til at modstå hackere.
Op mod 39 procent af de danske små og mellemstore virksomheder har utilstrækkelig IT-sikkerhed, viser en rapport for Erhvervsstyrelsen, som Monitor Deloitte har udarbejdet. Af samme rapport fremgår det også, at et succesfuldt hackerangreb bare i direkte omkostninger koster omkring 40.000 kr. i gennemsnit.
Nøglen til sikkerhed ligger i din IT-adfærd
Derfor sætter Erhvervsstyrelsen nu fokus på problemet ved hjælp af kampagnen ”Klik ikke”. Så får du også i murerfirmaet lettere ved at holde hackerne fra døren og beskytte dig mod IT-sikkerhedsbrud. Initiativet bakkes bl.a. op af SMVdanmark, som repræsenterer knap 20.000 små og mellemstore virksomheder inden for byggeri, industri, service mv.:
– Alle virksomheder er mulige ofre for IT-kriminelle, derfor er det vigtigt, at vi dels kan skabe opmærksomhed om risikoen og dels kan vejlede om at minimere denne risiko, siger Lars Magnus Christensen, cheføkonom i SMVdanmark, og fortsætter:
– Nøglen til IT-sikkerhed ligger i brugernes adfærd, så kan vi blive mere bevidste om, hvad vi klikker på, er vi nået langt i forhold til at øge IT-sikkerheden.
De 3 simple tommelfingerregler til IT-sikkerhed
Konkret anbefaler Erhvervsstyrelsen, at du følger tre enkle tommelfingerregler for at optimere jeres IT-sikkerhed i murerfirmaet:
- Vær kritisk over for nye mails
- Et godt kodeord er langt og nyt
- Hold følsomme oplysninger for dig selv
Når det gælder mails, handler det først og fremmest om, at du ikke altid kan stole på, at en mail faktisk kommer fra den afsender, der er angivet. Du kan derfor med fordel fx ringe til vedkommende og tjekke, hvis mailen handler om penge eller vigtige oplysninger.
Derudover skal du vælge et kodeord eller password, som både har små og store bogstaver samt tal, så det er sværere at gætte. Derfor må du heller ikke lave et kodeord, der fx bruger dine børns fødselsdag eller dit efternavn.
Endelig er det vigtigt, at du ikke deler følsomme oplysninger om fx CPR-numre, kreditinfo eller firmaets regnskabstal med uvedkommende. Her skal du især huske, at der i maj i år er kommet nye EU-regler for dit murerfirmas håndtering og opbevaring af persondata. De kan blive meget dyre at overtræde, og du kan læse mere om EU persondataregler. Du kan læse meget mere om IT-sikkerhed og fx downloade et gratis IT-kit til beskyttelse af dit murerfirma.