fbpx

Er dit murerfirma klar til nye persondatakrav?

Til maj næste år træder en ny persondataforordning i kraft, og overholder dit firma ikke reglerne, er der risiko for bøder på op mod 4 procent af omsætningen. Få overblik over de nye persondatakrav her.

Pr. 25. maj 2018 indføres en ny persondataforordning fra EU. Den skærper kravene til, hvordan virksomheder i EU, herunder Danmark, behandler og gemmer persondata som fx oplysninger om jobansøgere og medarbejdere, kundedatabaser eller mailinglister.

Samtidig skærpes sanktionerne over for virksomheder, som ikke overholder reglerne, så man allerede fra maj næste år risikerer tusindvis af kroner i bøde. I yderste konsekvens kan bøden løbe op i 20 mio. euro eller 4 procent af virksomhedens globale årsomsætning.

Start med at få skabt overblik over jeres persondata
Håndterer dit murerfirma i dag personfølsomme oplysninger i forbindelse med jobansøgninger, kundedatabaser, mailinglister eller lignende? Så kan du med fordel begynde at forberede firmaet på de nye regler allerede nu. På den måde kommer I nemlig på forkant og minimerer risikoen for bøder, når de nye regler træder i kraft.

– Jeg vil anbefale, at man som virksomhed begynder med at få skabt et overblik, en såkaldt “mapping”, af de personoplysninger, som virksomheden behandler, og hvad man bruger personoplysningerne til, fortæller Nis Peter Dall, der er partner og advokat i Bird & Bird, i en pressemeddelelse for Dansk Standard.

Han understreger i den forbindelse bl.a. vigtigheden af at komme i gang i så god tid som muligt samt at afse de nødvendige ressourcer til arbejdet med at få kortlagt, hvordan I håndterer persondata i firmaet i dag.

Læs også vores tre hurtige tips til, hvordan du finder og fastholder de rette folk i firmaet:

http://www.flisepartneren.dk/find-og-fasthold-de-rette-folk

Her kan du hente hjælp til at komme i gang
Er dit murerfirma medlem af Dansk Byggeri, kan I bl.a. deltage i medlemsmøder om den nye persondataforordning, ligesom du kan læse mere i medlemssektionen på Dansk Byggeris hjemmeside.

Derudover har SMV Danmark (der tidligere hed Håndværksrådet) lavet en hurtig syv-trins-guide om den nye persondataforordning for dig, som har en lille eller mellemstor virksomhed:

https://smvdanmark.dk/for-smver/jura/persondata-7-steps

Endelig kan du fx tjekke, hvor parat dit murerfirma er til de nye persondatakrav, med det såkaldte Privacy-kompas fra Erhvervsstyrelsen. Her kan du også printe en persondatapolitik for murerfirmaet, som bl.a. kan lægges ud på jeres hjemmeside som dokumentation for, at I opfylder persondatakravene.

https://privacykompasset.erhvervsstyrelsen.dk/vaerktoejer

Læs også om Digitalt Materialeatlas, som giver dig hurtigt overblik over de gamle materialer, du støder på i forbindelse med renoveringssager:

http://www.flisepartneren.dk/f-hurtigt-overblik-over-gamle-materialer-nr-du-renoverer

X
X