fbpx

Tyvene flokkes om håndværkeres varebiler

Mere end 4 ud af ti byggevirksomheder har det seneste år haft indbrud i varebilen. Senest har Østjyllands Politi advaret om en bølge af tyverier. Læs her, hvordan du minimerer risikoen for at møde op til en rippet varebil om morgenen.

Hvor udbredte er indbrud og tyverier fra håndværkerbiler? Det har Dansk Byggeri for nylig undersøgt, og her viser det sig, at hele 44 procent af bygge- og anlægsvirksomhederne det seneste år er mødt op til en rippet bil.

– Der er ingen tvivl om, at tyveri er et kæmpe problem for bygge- og anlægsvirksomhederne, der hvert år koster mange penge, ressourcer og spildtid. I gennemsnit koster det en virksomhed ca. 17.000 kroner i bl.a. tabt arbejdsfortjeneste, selvrisiko og forsinkelser hos kunderne, når tyvene tømmer en varebil for værktøj, siger direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen.

Kig varebilen kritisk igennem med tyvens øjne

Undersøgelsen viser også, at det især er de store bygge- og anlægsvirksomheder, der er udsat for tyveri. Omkring 70 procent af virksomhederne med mere end ti ansatte har således haft indbrud inden for det seneste år. Men også mange små og mellemstore virksomheder får besøg af ubudne gæster.

Senest har Østjyllands Politi i juni advaret om en bølge af tyverier fra varebiler i Favrskov Kommune. Her har man konstateret, at ugerningerne som oftest sker i nattetimerne og ofte i løbet af weekenden.

Derudover kan man se, at tyvene kommer ind ved at knuse en rude eller bryde og skære døre op. Og typisk går de efter el- og batteriværktøj, håndværktøj, kompressorer og varmluftsblæsere. Derfor opfordrer Østjyllands Politi også til, at man forebygger og sikrer sig ved blandt andet at kigge sin varebil kritisk igennem med tyvens øjne:

– Man kan for eksempel overveje, om værktøjet skal blive liggende ud i bilen natten over, eller om man skal tage det med indenfor. Og hvis det skal ligge i bilen, så bør man sørge for, at det ikke er synligt udefra og eventuelt parkere bilen et sted, hvor den ikke er tilgængelig. Det er også en god idé at mærke sit værktøj og notere serienumre på særligt dyrt værktøj, siger vicepolitiinspektør Gert Bisgaard.

Læs flere gode råd til, hvordan du undgår tyveri fra varebilen:
http://www.flisepartneren.dk/nyheder/murere-undgaar-tyveri/

 

X
X