Sådan finder og fastholder du de rette folk
Skal du også bruge flere medarbejdere, nu hvor byggeriets højsæson er lige om hjørnet? Undgå at få de forkerte ind og kom bedst muligt fra start med gode råd om ansættelse fra Dansk Håndværk.
Med sommeren for døren er der gang i rekrutteringen hos mange murerfirmaer landet over. Gælder det også dit murerfirma? Du kan mindske risikoen for dyre skuffelser og øge chancen for at få de rette folk ind med en række hurtige fif fra arbejdsgiverorganisationen Dansk Håndværk.
Vær opmærksom på referencerne
Du kan med fordel starte med at kontakte ansøgerens tidligere mester og spørge ind til vedkommendes stærke og svage sider. Det giver dig et godt billede af, om vedkommende passer ind i dit firma. Har vedkommende samtidig gode referencer, øger det sandsynligheden for, at du får en medarbejder, som vil bidrage positivt til firmaets udvikling.
Hold fast på de dygtige folk
Der er rift om dygtige murere i øjeblikket, så det gælder om at holde på dine gode medarbejdere og undgå, at de pludselig smutter over til konkurrenten. Det er ikke nødvendigvis et spørgsmål om højere løn. Andre goder, som du kan tilbyde, kan være gode arbejdsforhold, tryghed i ansættelsen eller efteruddannelse.
Husk, at du og resten af firmaet som FlisePartnere har adgang til opkvalificerende efteruddannelse i en lang række specialiserede emner med godt forretningspotentiale – fra vådrumssikring og udendørs terrasser til storformatfliser og radonsikring. På den måde sikrer du dig, at I er helt opdaterede og arbejder med de nyeste og mest effektive løsninger.
Du kan se alle kurserne for FlisePartnere i 2017 her:
http://www.flisepartneren.dk/certificeringer
Betragt lærlingen som din kommende svend
Ofte er det de mindre murerfirmaer, der lærer næste generation op, mens de større snupper svendene, så snart de er udlært. For at undgå, at din dygtige lærling smutter, når uddannelsen er slut, kan du allerede tidligt begynde at køre vedkommende i stilling til et job i firmaet. Tal med vedkommende om mulighederne.
Læs også om lyse fremtidsudsigter i murerfaget for de ambitiøse:
http://www.flisepartneren.dk/lyse-fremtidsudsigter-i-murerfaget
Prioritér den daglige ledelse
Som leder fungerer du som forbillede for svende og lærlinge, og god ledelse bidrager både til at forbedre resultaterne samt øge arbejdsglæde og trivsel. Her er det vigtigt at huske på, at alle medarbejdere har forskellige behov, og at de unge ofte kommer med andre krav og forventninger end ældre medarbejdere – fx i forhold til selvbestemmelse og større indflydelse på eget arbejde.
Derudover understreger Dansk Håndværk, at hvis dit murerfirma ligger i et udkantsområde, så gælder det i endnu højere grad om at gøre firmaet attraktivt i konkurrencen om arbejdskraften. Det gør faktorer såsom arbejdsklima, fleksibilitet, trivsel og gode arbejdsforhold ekstra vigtige at prioritere i din daglige ledelse af firmaet.