fbpx

Nyt opslagsværk for mørtelnørder

Nordisk forum for Bygningskalk har udarbejdet et notat om mørteltyper inden for murerfaget. Den giver dig hurtigt overblik og du kan fx nemt slå op og tjekke tekniske egenskaber.

Har du 100 procent styr på begreber, materialer og metoder, når det gælder mørtel til mureropgaverne? Ellers er der nu hjælp at hente i den nye mørtelguide fra Nordisk Forum for Bygningskalk, som giver dig hurtigt overblik over emnet.

Find den bedst egnede mørteltype til opgaven

– Udtrykkene kalk, kalkmørtel, hydratmørtel, hydraulisk kalkmørtel, vådmørtel og cement bruges upræcist inden for murerfaget, hvilket er medvirkende til at skabe forvirring om fagets materialer og metoder, skriver organisationen om baggrunden for det nye notat.

Notatet er udarbejdet af Nordisk Forum for Bygningskalk i samarbejde med Teknologisk Institut Murværk, Center for Bygningsbevaring i Raadvad, DTU Byg, Kunstakademiets Arkitektskole og Bygningskultur Danmark.

Du kan eksempelvis bruge den nye mørtelguide som opslagsværk og nemt tjekke, hvordan de enkelte mørteltyper fremstilles, hvad de består af, og hvilke opgaver de typisk egner sig til.

Samtidig kan du i tabellerne hurtigt slå mørteltypernes tekniske egenskaber op og sammenligne bl.a. trykstyrker, vedhæftning og bearbejdelighed på tværs af mørteltyper. Det gør det nemmere for dig at vurdere, hvilken type der bedst vil fungere til din opgave.

Du finder den nye mørtelguide her: http://www.kalkforum.org/

Kom på forkant med FlisePartneren

Som FlisePartner får du et forspring i forhold til konkurrenterne, når det gælder om at vælge og udføre de rette løsninger til opgaven. Murerpakken giver dig nemlig adgang til en række avancerede ARDEX-produkter, der tilsammen dækker langt de fleste almindelige mureropgaver.

Samtidig sikrer FlisePartnerens certificeringer, at du løbende opkvalificeres til at arbejde med løsningerne, så du får maksimal værdi ud af deres fordele: lange åbentider, korte hærdningstider, standfasthed osv. Det gør dig i stand til at udføre de samme opgaver hurtigere og lettere.

Du kan læse mere om Murerpakken her: Murerpakken

Husk også at tjekke dine mange certificeringsmuligheder i 2018: Certificeringer

X
X