fbpx

Nyt brancheorgan skal komme skandalerne i forkøbet

For at undgå fremtidige MgO-lignende skandaler er byggeriets største aktører gået sammen om at etablere Stående Byggepanel, der skal holde et vågent øje med udviklingen.

Nu skal det være slut med opslidende tvister, der trækker i langdrag, og skadesudbedringer for trecifrede millionbeløb på grund af byggematerialer, der ikke egner sig til dansk byggeri. Det mener en lang række af byggeriets største aktører anført af Dansk Byggeri.

Behov for handling på tværs af byggeriet
Brancheorganisationen har derfor sammen med bl.a. Statens Byggeforskningsinstitut, BYG-ERFA, Danske Byggecentre og Teknologisk Institut oprettet det nye organ Stående Byggepanel. Formålet er at gøre det muligt for deltagerne at reagere tidligt ved tegn på alvorlige byggeskader og lignende problemer med samfundsmæssig betydning.

– MgO-sagen har vist, at der er behov for, at vi systematisk forholder os til introduktion af nye byggematerialer og anvendelse af byggematerialer i nye sammenhænge. Det kalder på handling, når en hel branche formår at anvende op mod én million kvadratmeter MgO-plader, før nogen fatter mistanke om, at disse saltholdige plader ikke er egnet som vindspærreplader i det danske klima, siger direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri.

Åbent forum for videndeling og erfaringsudveksling
Stående Byggepanel skal fungere som åbent forum for deling af viden og erfaringer på tværs af byggeriet. Deltagerne informerer derfor hinanden om, hvad man hver især ser og hører om mulige fejl og svigt i byggeriet. Det gør, at branchen på et tidligt tidspunkt kan blive opmærksom på mulige problemer og nå at reagere, før det løber løbsk.

– Den store bredde og deltagerkreds i Stående Byggepanel sikrer en bred berøringsflade til byggeriet, som giver godt input om mulige byggetekniske problemer. Jeg er særligt glad for den brede deltagelse af videninstitutioner, som kan give en effektiv videnspredning til byggeriets mange forskellige parter, fortæller Michael H. Nielsen.

Læs også vores gode råd om, hvordan du nemt og effektivt reducerer støv på byggepladsen: http://www.flisepartneren.dk/stv–stj

Hold dig opdateret med FlisePartneren
Som FlisePartner bliver du en del af et landsdækkende netværk af professionelle murerfirmaer, så du altid har fingeren på pulsen i forhold til udviklingen i murerbranchen. Derudover kan du som FlisePartner holde dig på forkant med de nyeste gennemtestede kvalitetsløsninger til effektivt flisemurerarbejde i fx badeværelser, randonplagede kælderrum og entreer med flotte storformatfliser eller natursten.

Du kan se hele oversigten over dine certificeringsmuligheder som FlisePartner her: 
http://www.flisepartneren.dk/certifikater

Læs også her, hvordan du hurtigt tjekker kvalitetskravene til murerarbejdet på din mobil: 
http://www.flisepartneren.dk/tjek-kvalitetskrav

X
X