fbpx

Murerne bruger vintermånederne på opkvalificering og efteruddannelse

Landets murere varmer sig på skolebænken i vintermånederne og drager i stor stil til fyraftensmøder og opkvalificerende kurser. Det oplever bl.a. STARK Hillerød, som har været vært for et fuldt booket murerkursus.

Danske murere satser i stigende grad på efteruddannelse og faglig opkvalificering for at styrke konkurrenceevnen og udvikle forretningen i takt med efterspørgslen hos bygherrer. Og ifølge Danske Byggecentre er antallet af håndværkere, der kigger forbi til produktpræsentationer, kurser osv., stigende.

Skærper firmaprofilen
Særligt vintermånederne er populære at bruge til opkvalificering, lyder erfaringen fra ARDEX, som står bag FlisePartneren. Her kan du som murer certificere dig inden for bl.a. vådrum, radonsikring og storformatfliser.

– Der er generelt lidt mindre tryk på i vintermånederne, og mange murere vælger at investere tiden i opkvalificerende kurser og efteruddannelse. Det handler ikke kun om at styrke fagligheden, men også om at skærpe firmaet profil i en tid, hvor der er stor konkurrence om opgaverne, fortæller teknisk salgskonsulent Mikkel Falkenstrøm.

Læs mere om dine muligheder for certificering med FlisePartneren.

Giver konkurrenterne baghjul
Ud over certificeringerne i regi af FlisePartneren samarbejder ARDEX med flere byggecentre om faglige fyraftensarrangementer. Et af dem er STARK Hillerød, som tidligere har været vært for et fuldt booket murerkursus om storformatfliser.

Her var ARDEX’ tekniske rådgiver sammen med en kollega fra en værktøjsproducent forbi for at formidle viden og knowhow om de særlige muligheder og udfordringer, som de populære store fliseformater giver.

– Hvis håndværkerne ikke løbende holder sig opdateret på udviklingen inden for love og regler, produktnyheder og metoder, så bliver de overhalet af konkurrenterne. Samtidig ændrer markedet sig hele tiden, så der er stor interesse for at deltage i de faglige aktiviteter, fortæller trælastdirektør i STARK Hillerød Steen Rasmussen og fortsætter:

– Et af målene med arrangementerne er også at gøre det nemmere for håndværkerne at rådgive deres egne kunder. Både private og offentlige bygherrer benytter i stigende grad håndværkeren som rådgiver, så det er vigtigt for os at sikre, at håndværkeren har de bedst mulige kort på hånden, slutter Steen Rasmussen af.

Læs flere målrettede nyheder for dig, som er med i FlisePartneren

X
X