fbpx

Murerfaget skal styrkes via nyt samarbejde

En række organisationer er gået sammen om at styrke den faglige kvalitet og bevidsthed i murerfaget. Projektet skal sikre bedre formidling af den nyeste viden om udførelse og materialer på landets erhvervsskoler.

Murerfaget trænger til et fagligt løft, og derfor står Teknologisk Institut i spidsen for et nyt projekt om at styrke undervisningen på erhvervsskolerne. Projektet støttes af Grundejernes Investeringsfond, GI, Boligfonden Kuben og Danske Tegl. Det er sat i søen for at højne den faglige kvalitet og bevidsthed om både kendte og nye materialer samt byggetekniske løsninger. Det skriver building-supply.dk.

– Der er ingen tvivl om, at vi har mange dygtige murere, men vi mangler flere. Vi oplever et stigende antal af banale, men kostbare, skadesager, og faget trænger til et videnløft.

Det forklarer projektleder Lene Vissing fra Teknologisk Institut og fortsætter:

– Der, hvor vi sætter ind, er med undervisning i nybyggeri, ny viden om både udførelse og materialer, samt på renoveringsområdet – og især energirenovering, hvor der til stadighed kommer mange nye materialer og løsninger til for murede facader.

Fremtidens murede bygninger kræver dygtige håndværkere

En del af projektet handler om at udvikle nye undervisningsmaterialer, som kombinerer øvelser med klassiske præsentationer, der både henvender sig til elever under uddannelse og færdiguddannede murere, som ønsker at holde sig opdateret om seneste nyt inden for udførelse af murværk.

Derudover er der dannet en arbejdsgruppe med repræsentanter for Danske Tegl, Byggeriets Uddannelser/3F, Murersektionen under Dansk Byggeri samt Teknologisk Institut, der skal sikre, at projektet når ud til alle landets erhvervsskoler.

– Projektet handler ikke kun om at sikre den nødvendige finansiering, men om at finde nye veje for et løbende samarbejde mellem skoler, brancheforeninger og videnscentre med udgangspunkt i eksisterende videnplatforme som www.mur-tag.dk og aktuelle dagsordner med stor relevans for byggeriet, som for eksempel cirkulær ressourceøkonomi, hvor især genbrug af mursten er i fokus, bæredygtighed, renovering etc. Dygtige håndværkere er afgørende for fremtidens murede bygninger, og afsættet tages på skolerne, lyder det fra Lene Vissing.

Udnyt dine muligheder for opkvalificering og specialisering

Som FlisePartner har du altid adgang til skræddersyede murerkurser om de seneste teknikker og materialer. På den måde kan du nemt opkvalificere og specialisere dig til gavn for udviklingen af din egen forretning. Samtidig får du papir på dine kompetencer, som giver dig et forspring i kampen om kunderne.

Se her, hvilke aktuelle kurser og certificeringer du kan tage i løbet af efteråret:

http://www.flisepartneren.dk/certificeringer/

Fik du i øvrigt læst om det nye opslagsværk for mørtelnørder? Ellers kan du gøre det her:

http://www.flisepartneren.dk/nyheder/nyt-opslagsvaerk-for-moertelnoerder/

 

X
X