fbpx

Kom hurtigere frem med traileren

Fra 1. juli 2016 må du som murer køre op til 100 km/t med en trailer bag på varebilen, hvis du har Tempo 100-godkendelse. Dansk Byggeri forventer, at de nye fartgrænser vil mindske håndværkeres transporttid og give en mere effektiv arbejdsdag.

Har du en dansk Tempo 100-godkendelse til din trailer eller anhænger, kan du som murer fra 1. juli 2016 med god samvittighed sætte farten en smule op: Fartgrænserne for trailerkørsel er nemlig ændret, så du nu må køre op til 100 km/t på motorveje mod tidligere 80 km/t, og op til 80 km/t på andre veje mod tidligere 70 km/t.

Dansk Byggeri: Nedsat transporttid er lig med penge
Hos Dansk Byggeri tager man godt imod de ændrede fartgrænser for trailerkørsel, som forventes at komme tusindvis af danske håndværkere til gode. Erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius, siger til Mester-Tidende:

– Regelændringen er meget positiv og vil hjælpe alle byggefolk med en trailer. Det bliver markant lettere at følge flowet i trafikken og komme hurtigere frem. Byggebranchen spilder jo i forvejen tusindvis af timer på at sidde i trafikkøer. Med regelændringen bliver det muligt at reducere transporttiden og opnå en højere effektivitet. Jeg mener, at der er fordele for byggeriet i at få en Tempo 100-godkendelse, fordi nedsat transporttid er lig med penge.

Her er kravene til Tempo 100-godkendelse
Har du planer om at benytte dig af de nye fartgrænser, når du kører med traileren bag på firmaets bil, skal du bruge en dansk Tempo 100-godkendelse. Den kan du skaffe hos en bilsynsvirksomhed, hvis en række betingelser er opfyldt. Det drejer sig om bl.a.:

– Din bil eller varebil skal have ABS-bremser og højst have en tilladt totalvægt på 3500 kg.

– Trailerens dæk skal være godkendt til kørsel med mindst 120 km/t, og dækkene skal være yngre end 6 år.

– Traileren selv skal være egnet til kørsel med mindst 100 km/t.

– Det største akseltryk på traileren må højst være 3500 kg.

– Hvis akseltrykket overstiger 750 kg, skal du have traileren synet hvert 2. år. 

Du kan se en liste over synsvirksomheder, der er godkendt til at udføre en Tempo 100-godkendelse for dig hos Færdselsstyrelsen:

http://www.fstyr.dk/DA/Syn-af-Koretojer/Find-synshal/Tempo-100-godkendelser.aspx

Læs også her, hvordan du med dagsbeviser nemt kører privat i din bil på gule plader:

http://www.flisepartneren.dk/gultilhvid

Fyld din trailer med Murerpakken
Husk, at du som FlisePartner har mulighed for at benytte dig af Murerpakken, der samler en række ARDEX-produkter til attraktive priser. Du kan derfor med fordel fylde din trailer med hurtige og effektive løsninger til de fleste mureropgaver, så du kan udføre det samme arbejde på kortere tid.

Og har du samtidig en Tempo 100-godkendelse, kan du altså nu komme endnu hurtigere frem og tilbage til byggepladsen med Murerpakken på traileren.

Her kan du læse mere om, hvad du får ud af Murerpakken:

http://www.flisepartneren.dk/murerpakken

X
X