fbpx

Jobfesten fortsætter i byggebranchen

Du har sikkert allerede bemærket det, men nu viser tallene fra Danmarks Statistik det også: Der er gang i byggebeskæftigelsen, og det gør det sværere at finde kvalificeret arbejdskraft. Her kan du som FlisePartner styrke dit firmas profil i kampen om de dygtige folk.  

Ifølge Danmarks Statistik blev der i første kvartal i år præsteret 1,4 pct. flere arbejdstimer i byggeriet end i det foregående kvartal. Det får Dansk Byggeri til at beskrive bygge- og anlægsbranchen som et af lokomotiverne i det igangværende opsving. Cheføkonom Bo Sandberg fortæller:

– Arbejdstidsregnskabet er den mest præcise opgørelse af beskæftigelsen, og de nye tal bekræfter, at byggeriet hører til blandt opsvingets lokomotiver sammen med nogle af servicesektorens brancher som fx erhvervsservice og turisme.

På vej mod sælgers marked
Bagsiden af medaljen er dog, at det for mange firmaer er blevet sværere at mande op med kvalificerede folk. Det betyder, at vi nu er på vej mod et skifte fra købers marked til sælgers marked, som Bo Sandberg udtrykker det.

– Branchen præsterede i 2016 godt og vel den samme værdi som i 2007, men på grund af digitalisering og forbedret produktivitet gjorde man det med 26.500 færre beskæftigede. Samtidig er bygge og anlæg præget af stor dynamik med mange jobskift og personalemæssig gennemstrømning ind og ud af branchen, uddyber han.

Sådan får du et forspring i kampen om de dygtige folk
Ifølge brancheorganisationen Dansk Håndværk er det bl.a. faktorer som efteruddannelse, der har betydning for, hvor attraktivt dit murerfirma er for en kommende medarbejder eller lærling.

Her står du som FlisePartner solidt rustet. Du har nemlig mulighed for at styrke firmaets professionelle profil med certificeringer, der giver jer papir på specialknowhow inden for bl.a. radonsikring, vådrum, storformatfliser og natursten.

Det gør også, at du kan tilbyde både fremtidige lærlinge og kommende medarbejdere, at de kan arbejde med markedets førende løsninger til de mest højaktuelle opgavetyper lige nu.

Du kan også læse vores gode råd til, hvordan du ansætter og fastholder de rette folk:

http://www.flisepartneren.dk/find-og-fasthold-de-rette-folk

Læs desuden, hvordan to østjyske murerfirmaer har efteruddannet sig til succes:

http://www.flisepartneren.dk/stjyske-murere-efteruddanner-sig-til-succes

X
X