fbpx

Hvor mange lærlinge skal dit firma tage ind?

Nu kan du hurtigt og enkelt få svar på, omtrent hvor mange lærlinge dit firma skal tage ind ifølge den seneste trepartsaftale. Det gør det nemmere for dig at være på forkant og undgå at blive straffet økonomisk for manglende overholdelse af de nye lærlingekrav.   

Fra 1. januar i år er der indført en ny AUB-ordning (Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag). Den er et led i den seneste trepartsaftale og betyder, at dit firma risikerer en økonomisk straf, hvis firmaet ikke tager tilstrækkeligt mange lærlinge ind – helt op til 27.000 kr. pr. helårselev, som I ikke får uddannet. Læs mere om trepartsaftalen:

Få overblik over økonomien, før det er for sent

Det har nu fået brancheorganisationen SMVdanmark op af stolen med en beregner, så du hurtigt og enkelt kan få svar på, hvor mange lærlinge dit firma ca. skal have. Uddannelsespolitisk chefkonsulent Dorte Kulle fra SMVdanmark siger i den forbindelse:

– Desværre er AUB er endnu ikke klar med beregningerne, og det kan jo undre, fordi ordningen trådte i kraft allerede den 1. januar. Derfor har vi i SMVdanmark lavet en beregner, der kan bruges af alle vores medlemmer. ’Praktikplads-AUB-beregneren’ er ment som et hjælpeværktøj, hvor man kan skabe sig et overblik over, hvor meget man eventuelt skal betale i praktikplads-AUB.

Hun forklarer videre, at beregneren kan give dig en idé om, hvor meget og om du eventuelt skal punge ud til AUB i forbindelse med firmaets lærlinge:

– Det er en måde, man kan sjusse sig frem til, hvad man skal betale. Har man elever, er det ikke sikkert, man skal betale noget. Derudover er der indført en generel AUB-rabat på 295 kr. pr. medarbejder, og det kan man efterfølgende trække fra i det store AUB regnskab, der også inkluderer virksomhedens almindelige AUB.

Du kan læse mere om den nye beregner.

FlisePartneren styrker dig i kampen om talenterne

Som FlisePartner får du et forspring i konkurrencen om de dygtige og talentfulde unge, der skal tegne murerfaget i fremtiden. Certificeringerne inden for bl.a. radonsikring, vådrum, natursten og storformatfliser giver nemlig dit firma en skarpere professionel profil og viser, at du har mere at byde på.

Du kan se en komplet oversigt over alle dine certificeringsmuligheder ved FlisePartneren. Læs også vores gode råd til, hvordan du finder og fastholder de rette folk i firmaet.

X
X