fbpx

Hvad koster byggesagerne i din kommune?

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har nu offentliggjort oversigten over byggesagsgebyrer og sagsbehandlingstider for alle Danmarks 98 kommuner. Så kan du nemt se, hvad byggesagsbehandlingen koster i både tid og penge, uanset hvor i landet du arbejder.

Siden 1. juli sidste år har kommunerne selv kunnet vælge, om de opkræver gebyr for byggesagsbehandling efter en fast timepris eller som et fast beløb på max 1.011 kr., hvis deres sagsbehandling er helt eller delvist finansieret over skatten. Omkring hver fjerde kommune har i den forbindelse valgt helt at droppe byggesagsgebyret og behandler sagerne uden beregning.

Hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan du nu selv tjekke priserne i de kommuner, hvor du arbejder, og du kan samtidig se, hvor lang tid en byggesagsbehandling tog i gennemsnit sidste år. Det giver dig et godt fingerpeg om de omkostninger, du skal påregne i forbindelse med byggesagsbehandling.

Du finder den komplette oversigt her:

http://www.trafikstyrelsen.dk/DA/Presse/Nyhedsarkiv/Byggeri/2017/06/Kommunernes-byggesagsbehandlingstider-og-byggesagsgebyrer-2017.aspx

Umiddelbart store forskelle kommunerne imellem

Ifølge Dansk Byggeris analyse af kommunernes byggesagsbehandling fra maj i år kan timepriserne svinge mellem 307 kr. og 914. kr. fra kommune til kommune. Erhvervspolitisk chef Torben Liborius siger i den forbindelse:

– Det er umiddelbart en stor forskel, fordi der er tale om den samme opgave. 914 kroner lyder som en høj timepris, men hvis der er overensstemmelse mellem pris og effektivitet, så er en høj timepris ikke nødvendigvis et problem. Men de to ting skal følges ad.

Generelt er kommunerne ifølge Dansk Byggeri blevet mere erhvervsvenlige siden sidste år, og især på områder som skat, arbejdsmarked og udbudspolitik er det gået fremad.

Læs også om byggeriets jobfest, der ser ud til at fortsætte:

http://www.flisepartneren.dk/jobfesten-fortstter-i-byggebranchen–

Få flere værktøjer i dagligdagen med FlisePartneren

Som FlisePartner kan du løbende opkvalificere firmaet og styrke jeres faglige profil inden for opgaver, der er stor efterspørgsel på – som fx vådrum, radonsikring og storformatfliser. På den måde får dit firma et kvalitetsforspring i kampen om kunderne.

Det har bl.a. Murerfirmaet Topkær og Kolt-Hasselager Murerforretning erfaret. Du kan læse deres historie her:

http://www.flisepartneren.dk/stjyske-murere-efteruddanner-sig-til-succes

X
X