Husk inddækning mod kulde og blæst
Fra 1. april går byggeriet officielt ud af den periode, hvor vinterens særlige regler og krav er gældende. Men selv om temperaturen stiger, og foråret er lige om hjørnet, er det stadig vigtigt at skærme af for blæst og kulde, så du får et godt arbejdsmiljø.
Mens Arbejdstilsynets særlige vinterkrav er gældende fra 1. oktober og frem til 31. marts, gælder Vinterbekendtgørelsen fra 1. november til 31. marts, og dermed går byggeriet snart officielt ind i foråret.
Alligevel er temperaturerne stadig så lave i dagtimerne, at det i mange tilfælde fortsat vil være nødvendigt med afskærmende inddækning, når du f.eks. udfører murerarbejde på stillads.
Læs her, hvordan du sætter kulden skakmat fra starten og undgår frosne materialer:
http://www.flisepartneren.dk/st-frostvejret-skakmat-fra-starten
Vinterforanstaltninger er stadig aktuelle
– Byggevirksomhederne skal planlægge arbejdet, så de ansatte beskyttes mod kulde og blæst. Derfor er der bl.a. krav om, at råhuse, stilladser og andre åbne konstruktioner så vidt muligt skal være inddækkede om vinteren, så de ansatte ikke udsættes for den ekstra kuldepåvirkning fra vinden, også kaldet chill-faktoren, fortæller Kell Guldager Pedersen, der er chefkonsulent i Arbejdstilsynet.
Han påpeger, at det ved kolde temperaturer også kan være nødvendigt at varme de dele af byggepladsen op, hvor der arbejdes.
Du kan her læse vores tips til sikkert arbejdsmiljø under murerarbejdet:
http://www.flisepartneren.dk/arbejdsmiljrd
Undgå tung og besværlig vinterbeklædning
En tredje løsning er varmt arbejdstøj – men kun, hvis arbejdet ikke kan planlægges, tilrettelægges eller udføres under en tilpasset temperatur på andre måder. Ifølge Arbejdstilsynet kan man regne en indendørs temperatur på omkring 10 grader C for passende at arbejde i.
– Opvarmning og inddækning sikrer, at håndværkerne så vidt muligt kan arbejde uden tung og besværlig vinterbeklædning, når der arbejdes inde i bygninger, fortsætter Kell Guldager Pedersen.
Du kan læse mere om vinterforanstaltningerne her:
http://www.bar-ba.dk/media/2367934/vinterforanstaltninger-nov-2013-print.pdf
Læs også, hvordan du får bugt med støvgenerne under dit murerarbejde:
http://www.flisepartneren.dk/stv–stj