fbpx

Har du helt styr på det helt gamle murerhåndværk?

Når du renoverer fredede eller bevaringsværdige bygninger, kan du støde på murerhåndværk og detaljer, der kræver teknikker, som stort set ikke anvendes længere. En række korte film viser dig, hvordan du går til disse helt særlige mureropgaver med et flot resultat. Samtidig får du nyttig viden om murerfagets spændende udvikling.

Selv om moderne byggemetoder vinder frem på byggepladser og erhvervsskoler, er der stadig masser af fredede og bevaringsværdige bygninger, der skal holdes ved lige. Og det skal ske med respekt for den oprindelige arkitektur og byggeskik.

I mange tilfælde kræves der murerhåndværk, der bygger på ældre metoder, som kun i meget begrænset omfang anvendes i dag. Eksempler kan være murede stik, smedede murankre, udskiftning af kvaderpuds eller reparation af bindingsværk.

Bliv opdateret på ældre håndværk med gratis film
Derfor har GI – Bedre Boliger i samarbejde med Realdania og Undervisningsministeriet udarbejdet en række korte instruktionsfilm om ældre byggeskik.

Filmene viser dig, hvordan du løser de særlige opgaver, så du opnår flotte og langtidsholdbare resultater. Dermed kan du også føje flere kompetencer til firmaets profil inden for renovering og restaurering af bevaringsværdige og fredede bygninger.

Ud over at vise dig, hvordan du udfører de klassiske murerdetaljer korrekt, giver filmene dig en kort introduktion til, hvordan bygningerne er lavet, og hvordan håndværk og kvalitet var dengang. På den måde får du også nyttig viden om den spændende udvikling, som murerfaget har undergået.

Indtil videre er der lavet 17 film om murerhåndværket, og du finder dem her:

http://www.byggefilm.dk/H%C3%A5ndv%C3%A6rker/Murer

Brug FlisePartneren til at udvide dine kompetencer
Som FlisePartner har du altid mulighed for at styrke dit firmas profil og udvide kompetencerne med kurser om specialiserede mureropgaver.

Du kan f.eks. blive opdateret på de sikreste og mest effektive måder at lægge storformatsfliser på. Eller du kan lære, hvordan du udfører udendørs terrasser og trapper, der holder stand i årevis mod indtrængende fugt og vind og vejr.

Se alle dine muligheder for certificeringer hos FlisePartneren:

http://www.flisepartneren.dk/certificeringer 

Husk også at læse om de nyeste opdateringer af kvalitetskravene til murerfaget:

http://www.flisepartneren.dk/tjek-kvalitetskrav

 

X
X