Permanent håndværkerfradrag styrker job og bremser sort arbejde

Ifølge SMVdanmarks seneste konjunkturanalyse lever håndværkerfradraget i høj grad op til forventningerne. Særligt efter at ordningen blev permanent med finansloven for 2018 har det haft en positiv effekt på jobskabelsen og reduktionen af sort arbejde i byggeriet. 

Efter i årevis at have levet en omtumlet tilværelse blev håndværkerfradraget (der også kendes som BoligJobordningen) i vinter gjort permanent med finansloven for 2018. Og det har haft en positiv effekt, som lægger sig i forlængelse af de positive effekter på jobskabelsen og reduktionen af sort arbejde, som ordningen også har medført.

Vigtigt med arbejdsro til virksomhederne

– Når vi skal have fuld effekt af et tiltag som BoligJobordningen, er det vigtigt at sikre virksomhederne arbejdsro, så de kan planlægge deres opgaver og dermed se, om de har mulighed for at tage nye lærlinge og ansætte flere folk, siger Kristian Bech, der er chefkonsulent i SMVdanmark.

SMVdanmarks seneste konjunkturanalyse viser ikke kun, at håndværkerfradraget er en succes, idet den bidrager til jobskabelse og mindsker sort arbejde. Permanentgørelsen af ordningen har også betydet, at omkring en femtedel af virksomhederne i SMVdanmarks undersøgelse har ansat eller planlægger at ansætte både medarbejdere og lærlinge.

Du kan læse konjunkturanalysen i sin helhed fra SMVdanmark her:

https://smvdanmark.dk/Files/NW/PDF/Analyser/Boligjobordningen/Boligjobordning%20m%C3%A5ling%202018.pdf

Sådan kan du udnytte håndværkerfradraget  

Som FlisePartner kan du fx bruge håndværkerfradraget i forbindelse med radonsikring. Her kan boligejeren trække udgifterne til din arbejdsløn fra i skat, når du radonsikrer med effektive og veldokumenterede membranløsninger fra ARDEX.

Du kan som FlisePartner også blive certificeret i radonsikring og på den måde dokumentere over for boligejeren, at du har den nødvendige viden og knowhow til at sikre holdbare kvalitetsløsninger.

Læs mere om dine certificeringsmuligheder og hold dig ajour med kursusprogrammet her:

https://www.flisepartneren.dk/certificeringer/

Læs også om regeringens radonhandlingsplan, der formentlig vil øge behovet for firmaer, som i de kommende år kan tilbyde professionel radonsikring:

https://www.flisepartneren.dk/nyheder/radon-initiativ-oeger-chancen-for-mere-forretning-frem-mod-2019/

X
X