fbpx

Gode soltips til udendørs murerarbejde

Om sommeren er der risiko for solskoldning, når du arbejder udendørs. Her får du en række gode råd til, hvordan du undgår at blive overeksponeret for solens UV-stråler, der ud over at medføre ubehag kan øge risikoen for udvikling af bl.a. hudkræft. 

Kræftens Bekæmpelse vurderer, at de fleste danske tilfælde af hudkræft skyldes for stor eksponering for skadelig UV-stråling – eksempelvis på grund af solskoldning om sommeren.

Murere, der arbejder udendørs i sommermånederne, især i dagtimerne hvor UV-indekset er højt, kan derfor med fordel søge at mindske den direkte soleksponering.

Sådan kan du komme på forkant
Ifølge Sundhedsstyrelsen er det især, når UV-indekset er over 3, at der er grund til at være påpasselig med, hvor meget direkte sol du udsætter huden for.

Styrelsen anbefaler først og fremmest, at du så vidt muligt søger skygge i dagtimerne mellem kl. 12 og kl. 15, hvor solen er kraftigst. Men i de tilfælde, hvor murerarbejdet kræver, at du opholder dig i solen, er et alternativ at dække huden så meget som muligt med let og åndbart arbejdstøj og fx en kasket, der giver skygge til ansigtet.

Derudover anbefaler Sundhedsstyrelsen brug af rigeligt solcreme med mindst faktor 15. En enkel måde at sikre hurtig adgang til solcreme, uanset hvor du arbejder, er altid at have den liggende i fx værktøjskassen eller handskerummet i varebilen.

Er du i øvrigt i tvivl om UV-indekset i løbet af din arbejdsdag? Så kan du med den gratis app Uv-indeks hurtigt tjekke det på din mobil. App’en er udviklet i et samarbejde mellem Sundhedsstyrelsen, Miljøstyrelsen, TrygFondens solkampagne og Kræftens Bekæmpelse.

Du kan downloade den gratis på både iTunes og Google Play.

Læs også vores murertips til effektivt og sikkert arbejdsmiljø på byggepladsen:

http://www.flisepartneren.dk/arbejdsmiljrd

Bliv sommerklar med FlisePartneren
Hos ARDEX ønsker vi at gøre det så enkelt og nemt som muligt for dig som FlisePartner at udføre dit murerarbejde med de førende løsninger på markedet. Derfor har vi op til sommeren opgraderet murerpakken med en række effektive produkter, som giver dig endnu flere solide kort på hånden.

Du kan læse mere om vores opgraderede murerpakke her:

http://www.flisepartneren.dk/nye-produkter-skal-der-til

X
X