fbpx

Få 25.000 kr. i kontant præmie for lærlingen

En ny trepartsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter skal gøre det lettere for virksomheder at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Læs mere om aftalen, der bl.a. gør det nemmere at opkvalificere dine medarbejdere og forhøjer præmien for at tage elever ind.    

I slutningen af oktober indgik regeringen en ny trepartsaftale med arbejdsmarkedets parter. Aftalen har fokus på at løfte voksen-, efter- og videreuddannelsessystemet for at gøre det lettere for virksomheder i bl.a. byggeriet at skaffe kvalificeret arbejdskraft fremover.

Nemmere opgradering af medarbejdere
Ifølge adm. direktør i Dansk Byggeri er det en aftale, som på flere punkter må forventes at være gavnlig for byggeriets virksomheder:

– Jeg hæfter mig ved flere positive elementer. Der er fx skabt incitamenter til mere efteruddannelse gennem en højere VEU-godtgørelse til medarbejdere på efteruddannelse. Det vil lette virksomhedernes udgifter og styrke fleksibiliteten generelt på arbejdsmarkedet. Jeg er også glad for, at det bliver lettere få opgraderet medarbejdere, der har brug for et løft i fx basale læsefærdigheder, som er afgørende i en tid med øget digitalisering.

Vidste du, at to ud af danskere mener, at det i dag er mere attraktivt at være faglært, end det var for ti år siden? Læs mere her:

http://www.flisepartneren.dk/det-er-mere-attraktivt-at-vre-faglrt-i-dag-

Elevbonus forhøjes med 10.000 kr.
Blandt elementerne i den nye trepartsaftale er en forhøjelse af bonusbeløbet for virksomheder, der tager ’ekstra’ lærlinge ind, fra 15.000 kr. til 25.000 kr. Det betyder, at fx murerfirmaer, som i de seneste tre år har opfyldt deres måluddannelsesratio og derudover gjort en yderligere indsats for at uddanne elever, nu er sikre på at få udbetalt en praktikpladspræmie.

– Der er ingen tvivl om, at praktikpladspræmien vil få flere til at tage en lærling og især, at det er den ekstra indsats, som nu belønnes med en præmie til de virksomheder, der tager flere lærlinge. Det betyder noget, at de nu sikkert kan regne med at få 25.000 kr. i præmie, hvis de uddanner flere lærlinge end i de foregående tre år, påpeger Lars Storr-Hansen.

Læs mere om den nye trepartsaftale hos Beskæftigelsesministeriet:

http://bm.dk/da/Aktuelt/Pressemeddelelser/Arkiv/2017/10/Trepartsaftale VEU.aspx

FlisePartneren giver dig et solidt forspring
Som FlisePartner bliver du solidt klædt på til kampen om kvalificerede folk. Du har nemlig mulighed for at styrke firmaets professionelle profil med certificeringer, der giver jer papir på specialknowhow inden for bl.a. radonsikring, vådrum, storformatfliser og natursten.

Det gør, at du kan tilbyde kommende medarbejdere og fremtidige elever at arbejde med markedets førende løsninger til de mest aktuelle opgavetyper lige nu.

Du kan se en komplet oversigt over alle dine certificeringsmuligheder her:

http://www.flisepartneren.dk/certifikater

Læs også om østjyske murere, der efteruddanner sig til succes:

http://www.flisepartneren.dk/stjyske-murere-efteruddanner-sig-til-succes

X
X