fbpx

Anmeld ineffektive arbejdsmiljøregler

Frem til 1. juni i år kan du anmelde ineffektive arbejdsmiljøregler, der gør hverdagen besværlig, på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside. Det skal gøre det nemmere at luge ud i regler og krav, som er unødigt komplekse eller står i vejen for effektivt arbejdsmiljøarbejde.

Beskæftigelsesministeriet har igangsat en kampagne for at forhindre, at komplekse og unødvendige arbejdsmiljøregler spænder ben for arbejdsmiljøindsatsen og skaber ineffektive arbejdsdage. Beskæftigelsesminister Troels Lund-Poulsen udtaler om baggrunden for kampagnen:

– De danske arbejdsmiljøregler udgør rygraden af et sundt arbejdsliv. Men vi må også se i øjnene, at der er borgere og virksomheder, som oplever, at nogle af reglerne kan være meget komplekse, uklare eller ligefrem unødvendige. Derfor igangsætter regeringen nu et arbejde med at forbedre arbejdsmiljøreglerne. Vores udgangspunkt er klart: Reglerne skal være til at forstå og give mening.

Sådan anmelder du de ineffektive regler

Oplever du i murerfirmaet, at der er specifikke arbejdsmiljøregler for dit arbejde, som er unødvendige, for komplekse eller uklare, kan du anmelde dem direkte på ministeriets hjemmeside: https://bm.dk/bedreregler

Anmeldelserne danner derefter grundlag for det videre arbejde med regelforenkling, som også omfatter et ekspertudvalg nedsat af regeringen med fokus på at gentænke arbejdsmiljøindsatsen.

Her viser en undersøgelse fra Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur bl.a., at omkring en ud af fem danske virksomheder mener, at kompleks lovgivning gør det vanskeligt at behandle arbejdsmiljøet.

Få hurtigt overblik over murerarbejdsmiljøet

På hjemmesiden for Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg (BFA-BA) finder du en hurtig oversigt over de arbejdsmiljømæssige anbefalinger for dit murerarbejde.

Anbefalingerne sigter bl.a. mod at gøre det lettere for dig at mindske tunge løft, undgå støj og vibrationer samt minimere generne ved støvende arbejde. Du finder alle anbefalingerne her: https://www.bfa-ba.dk/faggrupper/murere/

Senest har BFA-BA udgivet en ny vejledning om støv på byggepladsen, som du kan læse mere om her: http://www.flisepartneren.dk/ny-branchevejledning-om-stv-p-byggepladsen

Brug FlisePartnerens netværk og kom på forkant

Som FlisePartner kan dit murerfirma opkvalificere og specialisere sig i de nyeste løsninger inden f.eks. vådrum, storformatfliser og radonsikring.

Men som FlisePartner bliver du samtidig en del af et landsdækkende professionelt netværk, som du kan trække på i forbindelse med arbejdsmiljøet på byggepladsen. Det giver dig et forspring, når

X
X