fbpx

Tilbage til murerarbejdet efter ferien – uden stress

Undgå at gå ned med stress, når du igen samler murerskeen op efter ferien. Vi giver dig en række tips fra stresseksperten, så du kommer optimalt op i gear oven på sommerferiens afslapning.

Mange danskere har for høje forventninger til, hvad et par ugers sommerferie kan gøre for at dæmpe stressniveauet. Det forklarer Bo Netterstrøm, der er speciallæge i arbejdsmedicin og tidligere overlæge på Arbejdsmedicinsk Klinik i Hillerød og på Bispebjerg Hospital:

– Folk er stressede, men tænker: Nu kommer jeg af med min stress i ferien. Men så når de kommer tilbage, er det altså det samme igen. Og så er der ikke længere nogen ferie at se frem til, siger han og fortsætter:

– Ferien er ikke et mirakelmiddel. Ferien rydder ikke op i hængepartierne, de er der stadigvæk. Så man skal ikke tro, at ferien i sig selv løser nogen problemer.

Sådan starter du bedst muligt op

Du kan mindske risikoen for stress efter ferien ved at få den rigtige start på jobbet. Her er nogle gode råd til, hvordan du gør:

  1. Start op igen på en onsdag, så første uge tilbage på jobbet ikke føles så lang.
  2. Læg ikke vigtige møder og krævende opgaver i den første uge.
  3. Vær opmærksom på, at din hjerne i ferien har restitueret og koblet af fra de vante arbejdsopgaver. Det betyder, at du typisk ikke præsterer så godt efter ferien, som du plejer at gøre.

Derudover er det vigtigt at huske, at kortvarig stress ikke er farligt, mens længerevarende stress kan medføre en række sygdomme. Her er søvnen vigtig at holde øje med, da dårlig eller afbrudt søvn kan være tegn på stress. Det samme gælder, hvis man ikke føler sig udhvilet om morgenen. Læs også om Arbejdstilsynets nye temaside om forebyggelse af nedslidning og skader.

Brug FlisePartnerens netværk til at styrke arbejdsmiljøet

Som FlisePartner bliver dit murerfirma del af et landsdækkende professionelt netværk, som du kan trække på i forbindelse med arbejdsmiljøet på byggepladsen. Så kommer du på forkant med udviklingen og kan fx udveksle gode erfaringer med andre murerfirmaer. Tilmeld dig FlisePartneren.

X
X