FlisePartneren
aktuelle nyheder

Ny vejledning giver dig helt styr på oplæringen

Arbejdstilsynet har netop udgivet en ny vejledning om sikker instruktion af ansatte. Vejledningen skal bl.a. gøre det enklere for dig som murermester at sikre, at oplæringen følger alle regler på området, så I mindsker risikoen for uheld – og slipper for påbud og bøder, hvis Arbejdstilsynet kigger forbi.  

En ny vejledning fra Arbejdstilsynet skal gøre det lettere for bl.a. dig som murermester at lave sikker instruering og føre opsyn med arbejdet, så alle regler overholdes. Vejledningen omhandler de oplærings- og tilsynspligter, du har som arbejdsgiver, og giver dig et hurtigt overblik, som kan hjælpe dig til at optimere oplæringen.

Du kan læse den nye vejledning her.

http://arbejdstilsynet.dk/da/regler/at-vejledninger/o/1-7-1-oplaerin-instruktion-tilsyn.aspx

Her skal du være opmærksom

Du er som arbejdsgiver forpligtet til at sørge for tilstrækkelig oplæring og instruktion af både gamle ansatte og nye medarbejdere, så de kan udføre arbejdet uden risiko for uheld og skader. Om det er dig selv eller en af svendene, som står for oplæringen, er underordnet: Det vigtigste er, at det sker, så jeres arbejde kan udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt.

Derudover er du som arbejdsgiver forpligtet til at føre tilsyn med, at de ansatte faktisk følger instruktionerne. På den måde nedsætter I risikoen for, at nogle kommer galt af sted, men I slipper også for at få tildelt påbud eller bøder, hvis Arbejdstilsynet pludselig laver en kontrol.

Har dit firma en arbejdsmiljøorganisation, er det desuden arbejdsmiljøorganisationens pligt at opstille regler for oplæring og instruktion, som er tilpasset jeres arbejdsopgaver.

Du kan bl.a. få vejledning til, hvordan arbejdet udføres mest sikkert, hos Byggeriets Arbejdsmiljøbus, som en lang række af byggeriets organisationer står bag. Du kan læse mere om bussen her.

http://www.bam-bus.dk/1-28-forside.html

Få flere kompetencer som FlisePartner

Er du en del af FlisePartnerens faglige netværk, får du ikke kun opdateret viden om de sikreste og mest effektive metoder og produkter inden for vådrum, offshore, radonsikring m.m. Du bliver samtidig en del af et landsdækkende fagligt netværk, hvor du kan udveksle erfaringer med andre murermestre og bl.a. blive klogere på, hvordan andre i samme båd tackler oplæring og tilsyn i det daglige.

Læs mere om dine fordele som FlisePartner her

http://www.flisepartneren.dk/fordele1

 

1 kommentar(er)

Klik her for at skrive en kommentar til artiklen

Skrevet af