Nyheder fra
byggebranchen
Mureroptaget stiger med 45 pct. på landsplan

Mureroptaget stiger med 45 pct. på landsplan

Noget tyder på, at murerfaget igen har fået tag i de unge efter nogle år med skuffende optag på erhvervsskolerne. På landsplan er optaget på mureruddannelserne øget med 45 pct. i forhold til sidste år – og generelt tegner det lige nu lyst for byggeriets beskæftigelse. 

Omkring krisens udbrud i 2007-2009 blev over 800 unge hvert år optaget på landets mureruddannelser. Antallet af optagne er siden faldet kraftigt, men efter en række skuffende år ser det nu ud til at vende. I år er antallet af optagne nemlig vokset med 45 pct. i forhold til sidste år.

Det betyder, at i alt omkring 670 unge mennesker ved ansøgningsfristerne i februar og august har valgt at investere deres fremtid i murerfaget.

”Vi går den rigtige vej”                                                              

- Det her viser, at vi går den rigtige vej. Vi var ved at komme rigtig i dødvande på et tidspunkt. Vi skal gerne op over de 500 for at få murere nok, så det er rigtig positivt, at vi ligger længere oppe. 45 procent er en pæn stigning i forhold til sidste år.

Det fortæller formand for murersektionen under Dansk Byggeri, Henning Østergaard Jensen, der selv er murermester, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.  

Byggeriets beskæftigelse vokser

Generelt går det godt for byggeriet i Danmark i øjeblikket. Dansk Byggeris påpeger, at især boligbyggerier, renoveringer og supersygehuse trækker op. I alt er beskæftigelsen i byggeriet de seneste tre år steget med 15.100 lønmodtagere.

Ser man på hele det private arbejdsmarked, er der ifølge Dansk Byggeri skabt gennemsnitligt 99 private job hver eneste dag året rundt fra april 2013 til nu.  

Der er på den baggrund ikke tvivl om, at de nystartede murerelever går gode fremtidsudsigter i møde. Sådan lyder vurderingen fra Bent Olsen, der er formand for murersektionen i Dansk Byggeri region Syd:

- Allerede nu er der ved at være rift om dem, der vælger en håndværksmæssig uddannelse. Et godt eksempel er murerfaget, hvor du som nyuddannet næsten er garanteret et godt stabilt job med god løn og masser af karrieremuligheder, hvis du har ambitionerne, hænderne og hjernen rigtigt skruet på.

Læs mere om fremtidsudsigterne for unge, der vælger murerfaget

http://www.flisepartneren.dk/lyse-fremtidsudsigter-i-murerfaget

Udvid firmaets muligheder med FlisePartneren

Der er rift om murerfirmaer med specialiserede kompetencer inden for bl.a. storformatsfliser, radonsikring samt støbte udendørs trapper og terrasser. Derfor kan du som FlisePartner blive opkvalificeret med certificering inden for disse og flere emner.

Med en certificering har du papir på firmaets kunnen og kan let dokumentere over for bygherre, at byggeprojektet er i trygge hænder.

Du kan se mere om dine muligheder for opkvalificering her:

http://www.flisepartneren.dk/certificeringer

 

1 kommentar(er)

Klik her for at skrive en kommentar til artiklen

Skrevet af