Nyheder fra
byggebranchen

Søg økonomisk hjælp, før det er for sent

Early Warning er et gratis og uvildigt rådgivningstilbud til små og mellemstore firmaer, der oplever problemer med at få økonomien til at hænge sammen. Imidlertid venter mange ejerledere med at søge hjælp, før konkursen er lige oppe over – og så kan det være for sent.

Mange små og mellemstore virksomheder, som er bukket under de senere år, kunne måske være blevet reddet, hvis de i tide havde søgt rådgivningshjælp til at få styr på deres økonomi. Det er især et problem for ejerledere, er erfaringen fra den gratis og uvildige rådgivningstjeneste Early Warning, der er en del af Væksthusene i Danmark:

- Folk venter og håber på, at der sker et eller andet, som kan redde dem. Og det betyder, at de ofte henvender sig for sent. Så er alle reserver og ressourcer opbrugt, og så bliver det ikke længere et spørgsmål om at redde virksomheden, men om at hjælpe med at finde den bedste måde at afvikle virksomheden på, forklarer national projektleder Svend Røge fra Early Warning til netavisen idag.dk.

Her er faresignalerne
Ifølge Early Warning kan der være mange forskellige årsager til, at firmaer kommer i krise. Derfor er der heller ikke én rigtig løsning, der virker for alle. Til gengæld er der nogle generelle faresignaler, som du bør reagere hurtigt og ansvarligt på, hvis de opstår – f.eks. ved at søge hjælp hos en økonomisk rådgiver.

  1. En voksende kassekredit
  2. Krav om øget sikkerhed fra banken
  3. For sene afregninger over for SKAT
  4. Fald i omsætningen
  5. Fald i indtjeningen

Early Warning understreger desuden, at faresignalerne ofte opstår i kølvandet på forudgående udfordringer såsom: Manglende budgettering og opfølgning, uklar ledelse eller 'rundkredsledelse', manglende eller uprofessionel rådgivning, sygdom, stress, uklar strategi, manglende overblik m.m.

Læs mere om de økonomiske faresignaler hos Early Warning:
http://startvaekst.dk/earlywarning.dk/se_krisen_i_ojnene

Du kan desuden læse hele rådgivningstjenestens analyse af kriseårsager i små og mellemstore virksomheder her:
http://startvaekst.dk/file/566881/INEVAanalyse.pdf

Styrk dit firma sammen med FlisePartneren
Som FlisePartner bliver du en del af vores landsdækkende netværk af professionelle murerfirmaer, som du kan udveksle erfaringer og sparre med. Samtidig kan du via FlisePartnerens kurser i f.eks. byggejura, salg og markedsføring blive opkvalificeret til at øge chancerne for vækst i firmaet med større synlighed blandt nye og potentielle kunder. Det bidrager til at mindske risikoen for, at firmaet på et tidspunkt bliver ramt på økonomien.

Se hele listen over FlisePartnerens kurser og certificeringer her

1 kommentar(er)

Klik her for at skrive en kommentar til artiklen

Skrevet af