Nyheder fra
byggebranchen
Kommuner bliver mere erhvervsvenlige

Kommuner bliver mere erhvervsvenlige

Det går generelt den rigtige vej med erhvervsvenligheden i kommunerne, selv om der stadig er plads til forbedringer. Men der er stadig mange små og mellemstore virksomheder, som ikke benytter sig af de gratis offentlige tilbud om hjælp til forretningsudvikling, fortæller Håndværksrådet. Læs mere om udviklingen her.   

Ifølge Dansk Byggeris nye undersøgelse af erhvervsvenlighed er kommunerne generelt blevet mere imødekommende over for virksomhedernes behov. Undersøgelsen viser, at der er fremgang på 16 ud af 28 parametre, så det overordnet set er blevet nemmere og billigere at drive virksomhed i dag end for få år siden.

- Vi ser særligt forbedringer, når det gælder åbningstiderne på genbrugspladserne, ligesom flere kommuner har en ambition om hele tiden at reducere dækningsafgiften. Der er fra kommunalpolitikernes side fokus på god service og fair priser. Begge dele er vigtige i virksomhedernes hverdag, forklarer erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri, Morten Kamp Thomsen.

Stadig plads til forbedringer
Dansk Byggeri påpeger dog, at der stadig er plads til forbedringer, f.eks. i forbindelse med krav om kædeansvar, som flere kommuner har indført:

- Dansk Byggeri og 3F afholder i forvejen såkaldte 48-timers møder, hvor virksomheder, der er under mistanke for ikke at have orden i tingene, skal dokumentere, at overenskomsten overholdes. Det er et effektivt redskab, som overflødiggør kædeansvar, som også har den ulempe, at det i mange tilfælde udelukker små virksomheder fra at byde på de opgaver, som kommunen sender i udbud, vurderer Morten Kamp Thomsen.

Du kan tjekke erhvervsvenligheden i din kommune ved at klikke på Dansk Byggeris kort her:

http://www.danskbyggeri.dk/erhvervsvenlighed

Gratis hjælp til forretningsudvikling halter bagefter
Hos Håndværksrådet har man for nylig undersøgt, hvordan det står til med de gratis tilbud om hjælp til forretningsudvikling, som bl.a. findes i kommunernes erhvervsservice og de fem regionale Væksthuse.

Her viser tallene, at kun 9-13 pct. af de små og mellemstore virksomheder (SMV'er) har benyttet sig af tilbuddene de seneste 5 år. Derudover er der en del, som ikke kender til de forskellige offentlige muligheder for hjælp til forretningsudvikling.

- Udvikling af virksomheden står på dagsordenen i hovedparten af SMV’er, men det er for svært for den enkelte virksomhed at gennemskue, hvor de kan finde den rette hjælp. Systemet er alt for uoverskueligt for den enkelte virksomhed, og der henvises slet ikke nok mellem de forskellige tilbud og ordninger, siger Ane Buch, der er adm. direktør i Håndværksrådet. 

- For at sikre at erhvervsfremmeordningen har en høj og ensartet kvalitet i hele landet, kunne man f.eks. oprette SMV-huse, hvor erhvervsfremmetilbuddene målrettes SMV’ers behov, fortsætter hun.

Du kan læse mere om de offentlige tilbud om bl.a. forretningsudvikling hos Erhvervsstyrelsen:

https://erhvervsstyrelsen.dk/vaeksthusene

Brug FlisePartneren til at udvikle din forretning
Som FlisePartner har du mulighed for løbende opkvalificering og specialisering inden for faglige områder, der skærper din virksomheds profil til fordel for jeres konkurrenceevne. Du kan se en oversigt over mulighederne her:

http://www.flisepartneren.dk/certifikater

Vidste du, at flertallet af de nominerede til Årets Murer 2016 er FlisePartnere? Det kan du læse mere om her:

http://www.flisepartneren.dk/rets-murer-2016

 

 

1 kommentar(er)

Klik her for at skrive en kommentar til artiklen

Skrevet af